4G все ближче: в Україні зареєстрували законопроект

2813 0
У Верховній Раді України зареєстрували базовий законопроект для впровадження 4G.
фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає введення принципу технологічної нейтральності, згідно з яким оператори бездротового зв'язку зможуть використовувати у межах свого ліцензованого радіочастотного ресурсу одну з радіотехнологій передання сигналу, зокрема у зв'язку четвертого покоління (4G). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Автори законопроекту хочуть скасувати рентну плату за користування РЧР (радіочастотним ресурсом) України. Натомість пропонується передбачити для держбюджету компенсаційний механізм – ліцензійну плату за користування РЧР. Передбачається, що розміри такої плати затверджуватиме Кабінет Міністрів на підставі пропозицій Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Читайте також: 3G у Львові. Порівняння цін мобільних операторів

У фінансово-економічному обґрунтуванні законопроекту зазначено, що його прийняття надасть можливість отримати додаткові надходження до держбюджету за рахунок проведення аукціонів на право користування РЧР, а також збільшити надходження від інших податків і зборів за рахунок впровадження і розвитку мереж електронних комунікацій із застосуванням новітніх радіотехнологій.

Нагадаємо, в липні 2015 року оприлюднено указ президента, згідно з яким запровадження стандартів зв'язку четвертого покоління передбачається в 2017 році. Вісім операторів зв'язку виявили зацікавленість у цьому процесі, зокрема "трійка" основних гравців мобільного ринку України.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!