59% українців у віці від 18 до 69 років мають підвищений артеріальний тиск. Як з цим боротися

981 0
Сьогодні – Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією.
Фото: unsplash

Фото: unsplash

17 травня відзначають Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією – захворюванням, що є основною причиною передчасної смерті в усьому світі. За даними дослідження STEPS, проведеного у 2019 році в Україні, підвищений артеріальний тиск мають 59% українців у віці від 18 до 69 років. 

Джерело: Міністерство охорони здоров'я

Що робити, якщо у вас високий кров'яний тиск

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% передчасних інфарктів та інсультів можна запобігти завдяки зміні способу життя.

У більшості випадків нормалізувати артеріальний тиск дозволяють такі заходи:

  • збільшення рівня фізичної активності (принаймні 150 хвилин фізичної активності щотижня (приблизно 30 хвилин на день, 5 днів на тиждень);

  • відмова від куріння і вживання алкоголю;

  • дотримання здорової дієти, включаючи обмеження споживання солі;

  • підтримання здорової ваги;

  • опанування навичок самодопомоги при стресі.

 

Читайте також: 8 міфів про високий тиск. Роз'яснення МОЗ

Підвищений артеріальний тиск – небезпечний стан, якщо його не контролювати і не лікувати. Зверніться до свого сімейного лікаря для вимірювання тиску і оцінювання ризиків розвитку артеріальної гіпертензії, а в разі потреби – для призначення ефективного лікування. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!