5 Головних новин. Електронні лікарняні та вступники можуть отримати відстрочку від призову

1529 0
Найважливіше за 9 липня.
Фото: Про Львів

Фото: Про Львів

1. МОЗ запускає електронні лікарняні в тестовому режимі. Загалом у МОЗ розглядають дві моделі, як можуть працювати електронні лікарняні. Перша модель – так звана «спрощена система». У Пенсійному фонді розробили спеціальний веб-інтерфейс на сайті фонду. Там лікар може за допомогою електронного цифрового підпису вносити дані про пацієнта. Далі ця інформація буде автоматично надаватися усім службам.

Читайте також: Коли у Львові почнуть реконструкцію спорткомплексу на Кастелівці. Фото, відео

2. На Львівщині зафіксували 119 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 9 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 681 випадків. За весь період карантину одужали 990 людей, померли – 174.

Протягом доби проведено 1294 ПЛР-тести. У холодильнику залишається 406 проб.

В Україні за добу 810 нових хворих на Covid-19. Разом – 51 224 особи. Вилікувалися – 23 784 (плюс 665), а померло 1 328 (плюс 21).

Читайте також: У Львові від коронавірусу померла ще одна працівниця обласного лабораторного центру

3. Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову. Як повідомили у Львівському обласному військовому комісаріаті, для цього необхідно з’явитися на засідання районної призовної комісії, написати заяву з відповідним проханням на ім’я голови районної призовної комісії та надати необхідний пакет документів, що підтверджує намір абітурієнта на вступ у ВНЗ.

За словами військового комісара Львівщини полковника Олександра Тіщенка, військкомати не ухвалюють таких рішень і не впливають на них. Це компетенція районної та обласної призовної комісії.

4. Wizzair переніс на 2021 рік повноцінний запуск трьох авіарейсів зі Львова. Зокрема рейс Львів – Біллунн, який планували відкрити 12 липня, повноцінно запрацює з 28 березня.

Рейс до Копенгаґена також планують відновити не раніше 28 березня 2021 року. А анонсовані на 10 липня рейси до Гамбурга перенесли на 29 березня.

Читайте також: Коли визначать, які нові трамваї та автобуси купуватиме Львів

5. Де на Львівщині можна легально влаштувати пікнік. Локації. На Львівщині до туристичного сезону підготували 19 рекреаційних локацій уздовж доріг, де можна легально влаштувати пікнік.

Як інформує Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, визначені пікнік-локації мають під’їзні шляхи або пряме сполучення з автомобільними дорогами та обладнані території для стоянки авто.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!