Коли визначать, які нові трамваї та автобуси купуватиме Львів

2326 0
Автобуси і трамваї купуватимуть за кошти ЄІБ.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Для Львова цього року планують купити 10 нових трамваїв та 100 низькопідлогових автобусів. Як повідомив Tvoemisto.tv заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, документацію по трамваях уже відправили на розгляд банку.

Читайте також: Львів отримав 30 нових тролейбусів «Електрон». На які маршрути вони виїхали

На участь в торгах на виготовлення трамвайних вагонів для Львова подалися львівський «Електрон» та польська Pesa, але Pesa не встигла підготувати необхідний пакет документів, тож консультанти мали б надати свій висновок. У мерії очікують, що до кінця липня визначать переможця. У вимогах до виробників вказано, що трамваї мають бути 29-33-метровими та низькопідлоговими. 

Натомість документи по закупівлі автобусів ще готують. Виготовляти автобуси для Львова хочуть 5 компаній: «Богдан», «УкрЄвроМаз», «Сучасні вантажівки», Otokar (Туреччина) та «Електрон». Завершити тендерні процедури сподіваються у серпні.

Читайте також: У Львові оголосили міжнародні тендери на купівлю 10 нових трамваїв та 100 автобусів

Зазначимо, що ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР підтримали у листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість вирішили купити 100 великих.

На це ЄІБ виділив по 12 млн євро. Термін кредиту під держгарантію становить 22 роки під 2,5%. 27 грудня ЛМР остаточно погодила цей кредит для міських комунальних підприємств.

В останні кілька років у Львові за різні кредити придбали у Берліні 30 вживаних трамваїв Tatra KT-4, 50 нових тролейбусів, автобуси МАЗ та Електрон. Ще 50 млн євро Львів візьме у кредит в Міжнародної фінансової корпорації на 100 тролейбусів із автономним ходом та реконструкцію вулиці Шевченка. Крім цього, для Львова планують придбати ще 40 вживаних берлінських трамваїв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!