5 Головних новин. Як будуть покращувати вакцинацію на Львівщині та в’їзд в Чорногорію без обмежень

1346 0
Найважливіше за 6 серпня.
ФОТО: FREEPIK

ФОТО: FREEPIK

1. Найгірша ситуація із вакцинацією у трьох районах Львівщини. Як будуть покращувати. У Львові показники планової вакцинації дітей у порівнянні з минулим роком дещо знизились, але не так сильно, як в області. Найгірша ситуація – у Самбірському, Турківському і Сколівському районах.

Читайте також: Людина-фортеця. У пам'ять про медика-майданівця Василя Савенка

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис повідомив, що на нараді з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим розробили план – яких показників і коли потрібно досягнути. Далі – робота з керівниками закладів первинної ланки медицини.

2. В області зафіксували 197 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 6 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 420 випадків. За весь період карантину одужали 2 735 людей, померли – 283.

Лабораторні центри провели 1 458 ПЛР-тестів.

В Україні за добу 1 318 нових хворих на Covid-19. Разом – 76 808 особи. Вилікувалися – 42 524 (плюс 997), а померло 1 819 (плюс 31).

Читайте також: Через зйомки кіно у Львові на три дні перекриють кілька вулиць. Як курсуватиме транспорт

3. У Львівській обласній лікарні почнуть робити трансплантацію органів. «Львівська обласна клінічна лікарня готується до проведення трансплантацій. Там вже колись робили такі операції – у 2008 році. Провели близько 150 трансплантацій, зокрема нирки. Обласна лікарня має також потужне кардіохірургічне відділення, відділення судинної патології», – повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

4. У смертельній ДТП у Львові загинула відома львівська тренерка. У Львові в ДТП, яка сталася 5 серпня на вулиці Замарстинівській, загинула тренерка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 СКА Лідія Яриш.

«Для мене ця жінка – одна з найгарніших, цілеспрямованих і дуже сильна духом. Мій еталон в досяганні цілей і зовнішнього вигляду. Вранці, після тренування, о 7:30 (5 серпня – ред..) її збила машина на пішоходному переході. Від отриманих травм вона загинула. На місці», – повідомила підопічна Лідії Юлія Карбунарова.

Читайте також: Львівському військовому госпіталю після смерті Івана Гайди призначили нового керівника

5. Українцям дозволили в’їзд до Чорногорії без обмежень. Українці від завтра, 7 серпня, зможуть в’їхати до Чорногорії без додаткових обмежень. Відповідну інформацію опублікували на сайті уряду Чорногорії.

За новим рішенням, українці зможуть перетнути кордон і на авто, як і громадяни інших країн із «зеленого» списку. Також більше немає потреби мати з собою негативний ПЛР-тест, зроблений не давніше, ніж за 72 години.

Гарного Вам вечора!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!