5-та хвиля коронавірусної хвороби на Львівщині пішла на спад

1909 0
Попри це у лікарнях ще залишається 1905 хворих, з них 138 в реанімації і 45 на ШВЛ.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

На Львівщині 5-та хвиля коронавірусної хвороби пішла на спад. Про це повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: У Львові продовжують посилений карантин. Повний перелік обмежень

«Звичайно, це тішить, особливо медичних працівників, які два роки працюють у надзвичайно напруженому ритмі. Але це не привід розслаблятися. В лікарні ще залишається 1905 хворих, з них 138 в реанімації і 45 на ШВЛ. Зроблено 2 млн 40 тисяч 407 щеплень мешканцям Львівщини. 27 939 мешканців отримали бустерну дозу. Ми на цьому не зупиняємось», – повідомила вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Вона закликала захистити літніх людей, а також дітей віком від 12 до 18 років.

«Особливо прошу захистити батьків, дідусів і бабусь, тому що серед них найвища госпіталізація та летальність. Захистити дітей від 12 до 18 років. З понеділка школи можуть працювати офлайн. Тому прохання – дітей з ознаками ГРЗ не відпускайте з дому. Не розповсюджуйте вірус. Перебіг різний – від нежиті до пневмонії. При перших ознаках – контактуйте з лікарем. Не займайтесь самолікуванням (окрім чаю з лимоном та жарознижуючих). Бережіть себе та рідних», – звернулася вона до мешканців.

Читайте також: Школи у Львові самостійно вирішуватимуть, як їм вчитися – дистанційно чи офлайн

Нагадаємо, що на Львівщині за минулу добу підтвердили 1195 випадків коронавірусної хвороби, від ускладнень внаслідок хвороби померли за добу 9 людей. Днем раніше коронавірусну інфекцію підтвердили у 2 351 особи, напередодні фіксували 2 951 випадків. 

Додамо, що у Львові ще весь наступний тиждень залишатимуться карантинні обмеження, зокрема щодо відвідування ресторанів, ринків, кіно тощо. Для участі у масових заходах потрібно мати із собою сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, а також негативний тест на Covid-19. Школи, гуртки, секції із 14 лютого самостійно прийматимуть рішення, у якому форматі їм вчитися – дистанційно чи офлайн. Обмеження діятимуть до наступного рішення міської комісії ТЕБ і НС. Детальніше читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!