6500 грн через війну. Хто з українців та як може отримати допомогу

8078 0
Виплати можуть отримати мешканці областей, де ведуться найактивніші бойові дії.
Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com

З 8 березня українці, які втратили роботу через війну, можуть отримати допомогу від держави у розмірі 6500 гривень. Ці кошти виплачуватимуть мешканцям тих областей, де ведуться найактивніші бойові дії. Виплату у межах програми «єПідтримка» можна витратити на будь-які витрати, немає обмежень на певний вид бізнесу.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові 

Як повідомляли в уряді, допомогу можуть отримати наймані працівники, за яких роботодавці сплачують ЄСВ, та ФОПи усіх груп.

Як отримати 6500 гривень:

  1. Авторизуйтеся у додатку «Дія» та оберіть послугу «єПідтримка».
  2. Оберіть картку «єПідтримка». Якщо у вас її ще немає, переходьте за посиланням, щоб дізнатися, як її оформити.
  3. Натисніть «Отримати допомогу».
  4. Очікуйте зарахування коштів протягом доби.

У програмі беруть участь усі банки, які підключені до «єПідтримки»: Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, Восток банк, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

На сьогодні допомогу можуть отримати мешканці Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Житомирської, Одеської, Волинської, Київської областей та м. Київ.

Подати заявку можуть навіть ті українці, які вже отримували допомогу за вакцинацію.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Нагадаємо, що понад 30 підприємств з регіонів України, де ведуться бойові дії з російським окупантом, вже евакуюють свої виробничі потужності на Львівщину.  

Міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Тvoemisto.tv повідомив, що у Львові з’ясовують спеціальності приїжджих, уже є запити від львівських підприємців стосовно робітничих спеціальностей. У місті збирають у підприємств інформацію про потребу в робочій силі: скільки кому кого потрібно, і Центр сприяння та розвитку бізнесу буде місточком між львівськими підприємствами і переселенцями, запевнив міський голова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!