Як переселенцю знайти роботу у Львові

11808 0
У центр зайнятості можна звертатися навіть, якщо немає усіх необхідних документів.
Фото: ua.krymr.com

Фото: ua.krymr.com

У Львові тимчасово переміщені особи можуть знайти роботу, звергнувшись у найближче територіальне відділення центру зайнятості населення. Навіть, якщо в громадян немає повного пакету документів чи вони частково втрачені, у центрі зайнятості братимуть на облік. Про це під час брифінгу повідомив керівник департаменту економіки Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Читайте також: Підприємці Львівщини мають повернутися до роботи, – Козицький

«Якщо люди, які виїжджали зі своїх домівок, не мали всіх пакетів документів або частково їх втратили, можуть, звісно, виникати певні юридичні моменти. Однак центри зайнятості будуть приймати всіх людей, які до них звернуться, фіксуватимуть базову інформацію, яка є наявна про такого працівника, відповідно, опрацьовуватимуть заявки та скеровуватимуть осіб на підприємства, розташовані у Львівській області», – зауважив він.

Тому, якщо ви – переселенець, вам слід прийти у найближче територіальне відділення центру зайнятості з документами, які у вас є. Бажано мати при собі паспорт громадянина України та трудову книжку, тоді працівники центру зайнятості візьмуть вас на облік з врахуванням вашої освіти та попередніх навик і досвіду роботи, та розпочнуть пошук місця працевлаштування.

Зі слів Степана Куйбіди, центр зайнятості обирає вакансії серед тих, які вже подали підприємства на Львівщині. Крім того, у найближчій перспективі пропонуватимуть також варіанти роботи на виробництвах, які переїхали із зони бойових дій. Також будуть проводити наради з керівниками органів місцевого самоврядування щодо працевлаштування працівників у комунальних установах та службах, де є така потреба.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Тvoemisto.tv повідомив, що у Львові з’ясовують спеціальності приїжджих, уже є запити від львівських підприємців стосовно робітничих спеціальностей. У місті збирають у підприємств інформацію про потребу в робочій силі: скільки кому кого потрібно, і Центр сприяння та розвитку бізнесу буде місточком між львівськими підприємствами і переселенцями, запевнив міський голова.

Нагадаємо, що понад 30 підприємств з регіонів України, де ведуться бойові дії з російським окупантом, вже евакуюють свої виробничі потужності на Львівщину. 

Додамо, що Львівський обласний центр зайнятості розташований у Львові, на вул.Бортнянського, 11а (тел. : (032) 297-16-97). Відділ інформаційної роботи: (032) 233 71 85

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!