Політична реклама

6 речей, які потрібно знати про Львів цього тижня

1310 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми,про які варто знати львів'янам.
Фото: lviv.travel

Фото: lviv.travel

1. Вибори. Мабуть, найважливіша подія тижня, що минув. У Львові вже підрахували 100% голосів і попри беззаперечну перемогу Петра Порошенка з'ясували цікавий факт – лише в одному окрузі у Львові Юлія Тимошенко обігнала Анатолія Гриценка. Таким чином, симпатії львів'ян дещо відрізняються від загальноукраїнських тенденцій.

2.Освіта і культура. Колектив ЛНУ ім. Івана Франка визначився з кандидатурами на посаду ректора вишу – це декан філософського факультету Володимир Мельник та завкафедри міжнародних відносин і дипслужби Маркіян Мальський. Тепер слово за Міносвіти! І ще одна хороша новина – "Океан Ельзи" дасть у Львові ще один концерт. Хлопці гратимуть на "Арені Львів" у День Незалежності.

3. Транспорт. До Львова буде легше долетіти. На зміну авіакомпанії «Ютейр-Україна», яка призупинила свої рейси Київ-Львів запрацювала авіакомпанія «Урга». З 18 червня вона відкриває рейс Київ (Жуляни) – Львів, який літатиме з понеділка по суботу. Водночас зі Львова тепер буде легше потрапити до Грузії: МАУ відкриває авіарейс до Батумі.

4. Проекти. Ми продовжуємо розповідати вам про людей, які роблять Львів кращим. Цього тижня Людина Твого міста – керівник спільноти "Оселя" Олеся Саноцька. Жінка, яка щодня доводить: непотрібних людей не буває. Крім того, продовжуючи нашу традицію публікувати ТОПи, ми підготували для вас 5 історій про незвичні львівські будинки з моторошними та романтичними легендами.

5. Громадський простір. Незабаром у місті облаштують площу Соборну: тут висадять дерева, облаштують лавки та покладуть нову тротуарну плитку. Крім цього, на вулицях міста з'явились пальми! Дерева привезли з Іспанії і висадили поблизу поблизу приміщень компанії "!Fest".

6. Смачний Львів! У місті відкрився унікальний заклад для гурманів – «Шампанерія Х&Х». Там можна замовити шампанське з незвичною закускою: хот-догом чи хачапурі. Крім того, у Львові на місці славнозвісного Математичного кафе відкрили заклад Szkocka Restaurant&Bar. З автентичного інтер’єру тут залишилась тільки сіра мармурова підлога, але тут можна погортати копію легендарної математичної книги Стефана Банаха і скуштувати м'ясо на камені.

Крім того, нагадуємо, що кожного тижня в прямому ефірі Tvoemisto.tv – найцікавіші експерти в усіх важливих галузях!

Так вже завтра, 28 травня, ми очікуємо на знаного львівського політолога Анатолія Романюка. У прямому ефірі поговоримо про те, чого слід чекати львів'янам від нового Президента. Слідкуйте за анонсами!

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!