У 70% парків Львова встановили офіційні межі

1177 0
Із 36 парків 24 вже мають встановлені межі.
Фото: Любомир Зубач, Горіховий гай

Фото: Любомир Зубач, Горіховий гай

У Львові встановили межі 24 парків, а це близько 70% зі всіх парків у місті, що захищає їх від забудов. Про це повідомив заступник міського голови Любомир Зубач.

Читайте також: На центральній алеї у Снопківському парку виявили незаконне будівництво

«У Львові на сьогодні є 36 парків разом із об‘єктами природо-заповідного фонду. А також 113 скверів. Із них 24 парки та 37 скверів уже мають межі, окремі кадастрові номери. І передані в користування ЛКП та райадміністраціям», – зазначив він.

Наразі ще чотири парки у процесі оформлення документів, на два з яких документи перебувають на розгляді в Держгеокадастрі. Також на етапі завершення оформлення документів близько 10 скверів.

«Тож станом на сьогодні лише щодо 4 парків ще не розпочато процес оформлення меж. Це не тому, що «хтось забув» чи недогледів. Все буде – працюємо по черзі», – додає він.

Любомир Зубач нагадує, що цього року чотири парки та сім скверів отримали межі земельних ділянок. Також створили два нові парки. Це парк на вулиці Роксолани (понад 20 га), який вже й зареєстрований. Та парк у районі вулиць Орлика та Миколайчука (3 га). Щодо нього процедуру оформлення землекористування розпочали.

Читайте також: У Львові висадять нові дерева. Перелік локацій, як долучитися

Цього року також створили п’ять нових скверів: на вул. П. Мирного, І,Франка,165 – Карманського, Антоновича, 115 – Гіпсова, 36, Гніздовського – Вигоди, Пекарська,52-56 - Мечнікова, 16.

«Очевидно, мова здебільшого про невеликі території, яким могла загрожувати забудова чи несанкціонований МАФ. Власне про це кейси на вулицях Щурата та Кримській», – пише він.

Власне, у районі вулиці Щурата має з’явитися новий сквер, що по сусідству з іншим новим сквером імені Івана-Віталія Берези.

Щодо Замарстинівського парку та «Горіхового гаю», то їх також захистили від зазіхань забудовників, зареєструвавши ці парки. Решта парків, як, наприклад, Снопківський, Парк Архангела Михаїла вже на стадії завершення оформлення документів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!