8 аргументів, які доводять унікальну користь від ходьби

6416 0
Ходьба – найбільш безпечний вид фізичної активності для будь-кого. Ходьба є абсолютно безкоштовною, нею можна займатися будь-коли та будь-де. Вона не потребує спеціального одягу, обладнання, тренажерів, килимків, гантель тощо. Пропонуємо вам ще кілька аргументів, які підтверджують корисність цієї справи.
фото: www.guthriegreen.com, www.telegraph.co.uk, www.pivotphysicaltherapy.com, mindbodycoach.org

фото: www.guthriegreen.com, www.telegraph.co.uk, www.pivotphysicaltherapy.com, mindbodycoach.org

Прогулянки пішки знижують рівень зайвої ваги

Люди, що ходять на роботу пішки, менш імовірно матимуть проблеми із зайвою вагою. Останнє дослідження стверджує, що навіть якщо ходити по 20 хвилин на день, можна знизити ризик передчасної смерті на 30%. А 30 хвилин щоденної ходьби спалюють близько 150 калорій.

Ходьба запобігає діабету

Ходьба допомагає врегулювати рівень цукру в крові та тримає рівень інсуліну на низькому рівні. Ходьба протягом 15-ти хвилин на день після кожного прийому їжі так само ефективна, як і 45-ти хвилинна прогулянка на день. Це на той випадок, якщо вас лякають довгі маршрути та часові відрізки.

Читайте також: Як правильно вибрати шкільний наплічник для дитини. 5 порад батькам

Ходьба корисна для серця

Одне із досліджень, проведене у 2013-ому році показало, що «ходуни», які долають ті самі відстані, що й «бігуни», можуть насолодитися зниженням високого кров'яного тиску, зниженням рівня холестерину та зменшити ризик захворіти на ішемічну хворобу серця. Крім того, якщо ви ходите у високому темпі, під час якого комфортно говорити, але уже важко співати, ваше серце працюватиме в оптимальному режимі. 

Ходьба підходить для кожного

Ходіння – м'який вид фізичної активності для більшості людей. Крім того, вона допоможе полегшити біль від хронічної хвороби, навіть якщо ви тільки почали займатися нею і проходите лише 2 хвилини на день.

Ходьба піднімає настрій та захищає від стресів і тривоги

Рухи тілом – відомий спосіб вивільнення ендорфінів, які складаються із хімічних речовин, відповідальних за гарне самопочуття, які пригнічують больові рецептори мозку та дарують відчуття щастя. Ось чому фізичні вправи загалом та ходьба зокрема рекомендують, аби полегшити симптоми легкої та помірної депресії. У 2005-ому році дослідження показало, що ходьба протягом 35-ти хвилин п'ять разів на тиждень, або 60 хвилин тричі на тиждень, мали гарний вплив на симптоми м'якої та помірної депресії.

Ходьба допоможе краще спати вночі

Тревел-експерти радять гуляти новим містом у день прибуття. Сонячне світло додасть гормону мелатоніну, який збільшує відчуття сонливості.

Читайте також: 10 корисних запитань до науковців про сон

Ходьба доступна і зручна

Тут не треба купувати абонемент до спортивної зали, модний спортивний одяг. Вам також не потрібно вчитися ходити. Достатньо купити пару зручного взуття. Лічильники кроків, навушники і музичні плеєри – не обов'язкові, але можуть зробити прогулянку менш виснажливою.

Ходьба познайомить вас з сусідами

Якщо вже сьогодні ви прогуляєтесь навколо власного будинку, вас здивує кількість дружніх облич, які ви зустрінете.

 

Джерело: Українська правда. Життя

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!