Політична реклама

9 травня у Львові покажуть одяг з принтом "Цілуйтесь і не буде війни"

1074 0
У п'ятницю, 9 травня, в Державному природознавчому музеї НАНУ, що на вул. Театральній, 18, львівська дизайнерка з Закарпаття Ольга Стеблак покаже сюрреалістичну колекцію "INTRO". Дизайнерка представить одяг з візуальними цитатами львівського художника Володимира Костирка та поетичними цитатами поета Богдана-Ігора Антонича.

"Колекція складається з 12 ансамблів жіночого одягу. Простий крій, натуральні матеріали (шифон, бавовна, шовк) декоровані принтами-цитатами, які відсилають до творчості, насамперед, сюрреаліста Рене Магріта, кінорежисера Девіда Лінча, львівського художника Володимира Костирко та поета Богдана-Ігора Антонича. Одяг декорований двома видами принтів: образотворчі цитати (картинки) та текстові. Ансамблі доповнює взуття, на якому намальовані пальці. Це посилання на картину Магріта "Червона модель" 1937 року. Також у принтах на одязі повторюється силует пташки, як алюзія до картини "Визволитель"1947 року", – розповіла Ольга Стеблак.

За її словами, пише сайт Varosh, загальна концепція цієї колекції – створення одягу для сюрреалістичного світу, втеча від реальності. Створення середовища, де за простою формою криється глибокий зміст. Ідея виникла як реакція на актуальні події в Україні.  
Настрій колекції – життєствердний, оптимістичний. Цей дух і в закликах на принтах "Цілуйтеся і не буде війни". Він відчувається в кольоровій гаммі – основний колір білий, широка гамма блакитного кольору і червоний як акцент.

Довідка:

Ольга Стеблак – молодий львівський дизайнер, що вже встиг випустити три колекції. Дівчина народилася у Мукачеві, вчилася у місцевому ліцеї на економічному відділі. Дівчина поїхала з Закарпаття десять років тому, закінчила Львівську національну академію мистецтв. Два роки тому відкрила власну справу. Відтоді випускає одяг під брендом by STEBLAKIZM. Поза дизайнуванням займається графікою та живописом.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!