9-річна дівчинка у Львові малює листівки на допомогу ЗСУ

868 0
Даринка зібрала та передала військовим через волонтерів десертів на майже 14 тисяч гривень.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

У Львові 9-річна волонтерка Дарина Джала збирає гроші для закупівлі смаколиків українським військовим. Дівчинка малює листівки та продає їх. За виручені кошти вона закуповує батончики, шоколадки, каву, сухі супи і з батьками пакує коробки для бійців, пише «Суспільне».

«Мама робила листівки і я робила разом із нею. І мені так придумалося, що я можу листівки малювати, а не штампувати, і передавати кошти військовим», – каже Дарина.

Її батьки листівки і картини продають, зокрема, проводять лотерею, де за певний грошовий внесок можна виграти роботи Дарини.

Читайте також: Ми – краплі, які творять океан. Як львівські блогери допомагають ЗСУ

Як каже мама Дарини Юлія, зразу ж утворилася черга тих, хто чекає готові листівки, з’явилася задумка через кілька тижнів друкувати ці листівки, тому що Даринка не хоче повторювати ці листівки.

«Що купувати за ці гроші – вирішила Даринка. Ми їй пропонували, куди можуть піти гроші, вона подумала, подумала і озвучила: можна я буду купувати щось таке смачне і передавати. В мене спершу був ступор – куди це передавати, але знайшлися люди, які возять», – каже мама Дарини Юлія.

Додамо, що з кінця квітня, коли продали першу листівку, Даринка зібрала та передала військовим через волонтерів десертів на майже 14 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у місті Новояворівськ, що на Львівщині, 9-річна дівчинка продала свої іграшки, аби допомогти ЗСУ. Так дитині вдалося зібрати понад дві тисячі гривень.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!