Адвокатці, яку підозрюють у держзраді, у Львові обрали запобіжний захід

1242 0
Жінка через соцмережі поширювала антиукраїнську пропаганду та неодноразово брала участь у програмах на російських медіа.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Адвокатці, яку підозрюють у державній зраді, у Львові обрали запобіжний захід – вона залишиться під вартою. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура. 

«Підозрювана приймала участь у програмах на російських та проросійських медіа. У своїх численних інтерв’ю вона поширювала маніпулятивні матеріали з виключним негативом щодо України. Зокрема, у сюжетах жінка стверджувала, що Україна перебуває під іноземним управлінням, а Майдан мав на меті розвал країни. Зазначала, що правоохоронці нібито чинять свавілля. Також жінка вказувала на наявність неонацистів та фашистів при владі в Україні та існування нацистських воєнізованих формувань», – йдеться у повідомленні. 

Додамо, що прокуратура не вказує імен, проте йдеться про київську адвокатку Світлану Новицьку, яка у суді захищала колишню лідерку ОПЗЖ Інну Іваночко. Окрім того, жінка брала участь у мітингах Антимайдану.  

Читайте також: Чому обвинуваченого в коригуванні у Львові судять вже другий рік і коли можна очікувати вироку

У своїх інтерв’ю підозрювана неодноразово стверджувала, що українську мову вигадали штучно, а держава – «мертвонароджена дитина, яку видали за живу». 

Зазначимо, що їй повідомили про підозру у державній зраді (ст. 111) ККУ. 

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії рф.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!