Чому обвинуваченого в коригуванні у Львові судять вже другий рік і коли можна очікувати вироку

794 0
73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні, обвинувачують у державній зраді.
Олександр Косторний під час засідання суду / Фото: Твоє місто

Олександр Косторний під час засідання суду / Фото: Твоє місто

Суд над 73-річним мешканцем Львова Олександром Косторним, якого обвинувачують у державній зраді, триває вже понад рік. Наразі на засіданнях учасники процесу завершують розгляд усіх доказів. Як пояснив Tvoemisto.tv прокурор Андрій Никеруй, що веде цю справу в суді, все пов’язане із завантаженістю працівників суду.

«Здавалось би, сіли й закінчили справу, але суд завантажений, немає часу довго слухати її, це відбувається по 15-20 хвилин щоразу. Ми сіли б на пів дня і за два-три рази її заслухали. То затримка з доставкою конвою, то адвокат змінився, то клопотання на відкладення, то клопотання від захисту. Останнього разу була тривога, а передостаннього ми «добили» всі розглянуті матеріали. Минулого разу я готовий був закінчувати справу, але знову почалася тривога. Отже, є об'єктивні причини, на які я, на жаль, вплинути не можу».

Читайте також: Коригування по Яворову, Або як у Львові другий рік судять ветерана КДБ

Натомість адвокат Юрій Палєєй із адвокатського об’єднання «Палєй і Партнери» вказує на те, що суд лише намагається ретельно досліджувати справу, щоб уникнути процесуальних помилок: «Там переважають очевидні причини. Тобто є підстави для відкладення. Засідання не відкладають просто так, матеріали досліджують. Я не заперечую проти таких перерв, адже суду треба належним чином цю справу організувати, щоб не було процесуальних порушень, бо це може стати підставою для апеляції від будь-якої сторони. Ось і в сьогоднішньому засіданні перерва була обґрунтована (засідання 11 січня, яке перервали через повітряну тривогу – Ред.)».

Дружини загиблих на полігоні Олена Ящишина і Надія Гавришина, які відвідують усі засідання, вважають, що суд лише намагається докопатися до коріння агентурної мережі, яка діяла і діє в Україні та пов’язана з Косторним.

До слова, наступне судове засідання в справі Олександра Косторного має відбутися 23 січня. Зі слів прокурора Андрія Никеруя, до лютого цього року можна очікувати вироку в цій справі.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv відвідало судові засідання, поспілкувалося зі сторонами процесу та рідними постраждалих від обстрілу Яворівського полігону, щоб зрозуміти, в чому ж обвинувачують 73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні. Більше тут.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!