Київ

Активісти б’ють на сполох. На Андріївському збираються «реконструювати» пам’ятку архітектури

528 0
Історичну будівлю можуть знести.

З пам’ятки архітектури на Андріївському узвозі, 18 вивозять мольберти та інші речі, що лишились від художніх майстерень, що розміщувались у будівлі. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«З пам’ятки архітектури на Андріївському спішно вивозять речі», - написав він у facebook.

За його словами, чоловіки, які вантажать речі, сказали, що готують будівлю під реконструкцію.

Перов нагадав, що попри дійсний статус памʼятки архітектури та містобудування — будівлею ніхто не займався. У 2013-14 рр. тут провалився дах. Руйнування об'єкта культурної спадщини стало підставою для позову Київської міської прокуратури. У 2023 р. за рішенням суду власника зобов’язали укласти охоронний договір. Однак той, розпорядження суду не виконав.

«Останню, вочевидь - планує Stolitsa group. Принаймні адвокати останньої минулоріч радили мені не змивати графіті з будинку, бо він в приватній власності», - наголосив активіст.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!