Київ

Суд зобов’язав власника пам’ятки на Андріївському узвозі, 18 укласти охоронний договір

808 0
Власник будівлі з 2011 року ухиляється від укладення охоронного договору

Суд зобов’язав власника будинку-пам’ятки на Андріївському узвозі, 18 укласти охоронний договір. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Будинок перебуває у власності комерційної структури та є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Проте, власник будівлі з 2011 року ухиляється від укладення охоронного договору на пам’ятку, що ставить під загрозу збереження будівлі.

Київська міська прокуратура звернулася до адмінсуду з позовом про зобов'язання власника укласти охоронний договір на вказану пам'ятку з уповноваженим органом охорони культурної спадщини. Позов був задоволений.

Ще у 2018 році столична влада відправила власнику історичної будівлі, що руйнується, на Андріївському узвозі, 18, припис з вимогою подати на розгляд науково-проєктну документацію на реставрацію пам'ятника архітектури місцевого значення. Власника садиби зобов'язали провести ремонт фасаду та забезпечити доступ спеціалістів для огляду будівлі.

Прибутковий будинок 1891 року зведений за проєктом відомого Київського архітектора Андрія — Фердінанда Краусса, розташований на червоній лінії забудови однієї з найдавніших вулиць міста, на території пам’ятки містобудування національного значення «Замкова гора – Андріївський узвіз» IX-XIII ст. та державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». Архітектура будинку вирішена у неоренесансних формах. У приміщеннях на стелях зберігся первісний ліпний декор.

Нагадаємо, у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА заявили про намір створити електронний реєстр історичної забудови. Для допомоги у створенні переліку об'єктів шукають волонтерів.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!