Київ

Активісти закрили плівкою пошкоджені пожежею вікна історичної будівлі на Подолі

589 0
Кілька тижнів тому флігель історичної садиби раптово спалахнув
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Активісти пам'яткоохоронної ініціативи «Спадщина» закрили вікна флігеля Садиби Авраама Дудмана, 1897 року, який розташований на вулиці Нижній Вал, 39. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Кілька тижнів тому флігель історичної садиби раптово спалахнув, постраждали дах та вікна будинка.

«Маючи трохи більше 200 грн, двох годин вільного часу ми закрили розбиті вікна захисною плівкою та трохи прибрали на території флігеля», - написав Перов.

Відомо, що флігель перебуває в комунальній власності. Ще в липні Дмитро Перов писав про те, що будівлю можуть знищити. Тоді, за його словами, місцеві мешканці розповідали про інтерес до ділянки власників готелю, що розташований поруч.

Нагадаємо, Земельна комісія Київської міської ради віддала під знесення флігель Садиби Грубера на Прорізній, 25 А, який має статус памʼятки архітектури. За відповідне рішення проголосував 21 із 23 депутатів.

Покупцем земельної ділянки є ТОВ «Златовлад», яке належить  Сергію Кравченку.

За даними YouControl, Кравченко був президентом благодійної організації «Фонд Андрія Шевченка» і, за дивовижним збігом, «Фонд Андрія Шевченка» має юридичною адресою будинок №25 з літерою А по вулиці Прорізній.

Столичні активісти підозрюють КМДА та фірму, пов'язану з Шевченком, у намірах знищити пам'ятку архітектури  задля будівництва на її місці офісного центру. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!