Американський хірург у Львові пересадив нирку від батька до сина

1658 0
Щоб чоловік міг жити повноцінним життям, свою нирку йому подарував батько Анатолій.
Фото: лікарні

Фото: лікарні

Американський хірург Роберт Монтгомері пересадив нирку пацієнту у Львові. Трансплантація була родинною – нирку пересадили від батька до сина. Про це повідомили у пресслужбі Першого медичного об'єднання Львова.

Нирку пересадили Андрію Павловському з Вінниччини. Йому 37 років. Через хронічну хворобу нирок — гломерулонефрит. Останні 13 років чоловік перебував на діалізі. Аби жити, він тричі на тиждень по чотири години мусив проходити цю процедуру з очищення крові від токсинів та надлишків води. Щоб Андрій міг жити повноцінним життям, свою нирку йому подарував батько Анатолій.

Читайте також: Львів отримав обладнання для супроводу трансплантації за 98 млн грн

«Родинна трансплантація пройшла успішно. За 24 години після пересадки американський професор разом з лікарями Першого ТМО відвідали пацієнта. Результатом трансплантації задоволені. Радіє й сам Андрій: тепер він зможе жити без діалізу», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, професор Роберт Монтгомері – директор Інституту трансплантації Лангон Нью-Йоркського університету. Через спадкову серцеву недугу він пережив сім зупинок серця, кардіогенний шок, місячну кому та врешті-решт трансплантацію серця. Під його керівництвом у 2021 році вперше в світі пересадили людині нирку від генномодифікованої свині.

Професор Монтгомері занесений до Книги рекордів Гіннеса за 10 перехресних пересадок нирок від живих донорів одномоментно.  За час роботи Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова успішно пересадили вже 163 нирки. Загалом провели 209 трансплантацій.

Нагадаємо, за перші три місяці 2023 року в Україні вже виконано 124 органні трансплантації, серед них  35 провели львівські медики.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!