Апеляційний суд поновив на посаді чиновницю ЛМР Інну Свистун

2079 0
Інну Свистун на час слідства відпустили під заставу 42 тис. грн.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Апеляційний суд скасував ухвалу про відсторонення Інни Свистун від посади керівниці управління комунальної власності Львівської міськради. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У міськраді Львова заступилися за Інну Свистун, яку підозрюють у службовій недбалості

Прокуратура Львівської області підозрює очільницю управління комунальної власності ЛМР у службовій недбалості. Через дії бюджет недоотримав 1,2 млн грн.

За версією слідства, станом на 1 січня 2019 року в управлінні комунальної власності міськради обліковувалось 1980 договорів про оренду майна, що належить місту. При цьому, із загальної кількості 16 договорів оренди (та додаткових договорів до попередніх договорів) керівниця управління вибірково уклала з фізичними особами та окремими громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою (2% від вартості приміщень, а не 6%, як того вимагає затверджена міськрадою методика розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади Львова).

Натомість Інна Свистун каже, що договори укладали за формулою, що затверджена ухвалою сесії ЛМР.

Читайте також: Донька Григорія Козловського привласнила два львівські ринки

Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 7 травня суд задовільнив клопотання прокурора і відсторонив начальницю управління комунальної власності ЛМР Інну Свистун від посади та обрав їй запобіжний захід у вигляді застави 42 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!