Артилерія, яку отримує Україна від заходу, змінить хід війни, – Міноборони США

2268 0
Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що далекобійна артилерія виявиться вирішальною на наступному етапі війни.
Колісна САУ CAESAR

Колісна САУ CAESAR

Артилерія, яку Захід постачає Україні, змінить хід війни з Росією і змусить як РФ, так і Україну «діяти спритніше», аби уникнути серйозних жертв. Про це пише The Washington Post з посиланням на джерела у Міноборони США, а також на міністра оборони США Ллойд Остіна та держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Читайте також: «У Бога закінчилося терпіння». Психолог про «затяжну» війну і як вона змінить українців 

Високопоставлений представник Міністерства оборони зазначив, що оскільки Захід продовжує посилати в Україну так багато артилерії, «це може стати чимось на зразок перестрілки». За оцінкою Пентагону, Росія не така ефективна, як хотілося б, у використанні далекобійної артилерії.

Очікується, що адміністрація Байдена, яка разом із Канадою навчає невелику кількість українських військовослужбовців поводженню з десятками 155-мм гаубиць, які обидві країни зобов'язалися надати, схвалить передачу ще більшої кількості артилерії Україні найближчими днями.

Як повідомляється, США вже пообіцяли надати близько 190 тисяч артилерійських снарядів плюс 90 гаубиць. Станом на четвер більше половини прибули в Україну, як повідомило джерело WP.

Як повідомив Блінкен, новий запит Конгресу США на суму 33 млрд доларів на додаткову допомогу Україні включає фінансування «далекобійної артилерії важчого калібру».

Крім того, Франція  пообіцяла самохідні гаубиці «Цезар», що  стріляють тими ж 155-мм снарядами. Як повідомляється, інші союзники, такі як Британія та Швеція, також можуть відправити артилерію.

Читайтк також: Байден просить Конгрес виділити додаткових 33 мільярди доларів на допомогу Україні

Нагадаємо, палата представників США на засіданні 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Документ підтримали 417 членів Палати, проти виступили десятеро. Тепер упродовж 60 днів законопроєкт має підписати президент США. Як повідомляв глава Офісу президента Андрій Єрмак, у тексті документа йдеться про надання президенту США розширених повноважень для передачі чи видачі в оренду Україні оборонних засобів. Після ухвалення закону глава Білого дому має протягом 60 днів встановити прискорені процедури.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!