Австралія також переносить роботу свого посольства до Львова

1226 0
У Львові запрацює тимчасовий офіс.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Австралія тимчасово переводить роботу посольства із Києва до Львова. Про це сьогодні, 13 лютого, повідомила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн. 

Враховуючи погіршення безпекової ситуації через накопичення російських військ на кордоні, уряд вирішив вивезти персонал з австралійського посольства в Києві і тимчасово зупинив діяльність посольства у Києві, перенісши операції до тимчасового офісу у Львові.

«Ми продовжуємо радити австралійцям негайно залишити Україну комерційними рейсами. Умови безпеки можуть змінитися у найкоротші терміни», – сказала Пейн.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

Нагадаємо, 11 лютого США закликала своїх громадян покинути Україну упродовж 48 годин. Також американське посольство евакуює своїх дипломатів з України та призупиняє консульські послуги. Про перенесення своїх представництв до Львова повідомили у Німеччині та Канаді. Чимало країн Європи закликають своїх громадян покинути Україну та утриматися від поїздок сюди через можливу ескалацію військових дій зі сторони Росії.

У МЗС України просять не панікувати та зберігати спокій. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до будь-яких кроків з будь-яких кордонів, додавши, що на сьогодні в інформаційному просторі занадто багато інформації щодо повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше американська розвідка повідомляла, що біля кордонів України Росія зібрала близько 70% військової техніки, потрібної для нападу.

Історії іноземців, які залишилися у Львові попри можливе вторгнення Росії, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!