Автобуси для шкіл Львівщини закуплять у Черкасах

1064 0
Їх планують закупити близько 79 автобусів.
Фото умовне

Фото умовне

Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА опублікував тендер на закупівлю 79 одиниць шкільних автобусів. Переможцем цього тендеру стало акціонерне товариство «Черкаський автобус», запропонувавши 234 млн 216 тисяч грн. 

Джерело: Prozorro

У коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Іван Собко повідомив, що частину коштів вони отримали з субвенції держбюджету, а саме 80 мільйонів. Ще 70 млн на цю справу виділили з місцевих бюджетів області та ще 63 млн з обласного бюджету. 

««Школярик» має тільки одне цільове призначення – довезення учнів до шкіл. Іншого цільового призначення у них немає. Ми забезпечили максимально ті територіальні громади, які віддали школярики на війну і ті, яким конче треба було довозити дітей на навчання, враховуючи те, що вони зробили реорганізацію», – повідомив він. 

Читайте також: Чи запрацює безготівкова оплата на всіх маршрутах Львова до кінця літа

«Ми закупляємо 68 «Школяриків» звичайних і 8 спеціалізованих - це для шкіл і для обласних закладів, які мають інклюзивну складову. Тобто в всіх школах опорних є діти, які мають особливі потреби і в таких закладах автобуси повинні бути теж і таких дітей теж треба довозити. Таким чином цього року ми закриємо потребу в «Школяриках» в всіх навчальних закладах», – розповів Іван Собко.  

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, АТ «Черкаський автобус» було зареєстроване 1994 року у м. Черкаси. Його власником є Раабе Віталій Германович, а найбільшим акціонером є ТзОВ «Інвестиції в розвиток».

Нагадаємо, що у вівторок, 11 липня, департамент дорожнього господарства Львівської ОВА опублікував тендер на закупівлю шкільних автобусів. Планують отримати 79 одиниць транспорту.

Також додамо, що у жовтні минулого року Львівщина централізовано закупила 126 шкільних автобусів загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень. Закупили їх за кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!