Київ

Авторка скандального муралу з поцілунком почала малювати його на іншій будівлі

1015 0
Цього разу жертвою "художниці" стала пам'ятка модернізму

Євгенія Фуллен знову почала малювати мурал з поцілунком на тлі Парижа — цього разу на модерністській будівлі на Виноградарі в Києві. Про це пише фотограф Дмитро Соловйов.

Обриси вже знайомого киянам сюжету з’явились на стіні Хореографічної школи №1 на вулиці Порика.

«Хореографічна школа №1 на житловому масиві Виноградар була збудована у 1984 році за проєктом видатного українського архітектора Едуарда Більського. Школа є однією з найвиразніших споруд масиву. Вона вкрита коричневою керамічної плиткою і має велику кількість об’ємів і форм. Вертикальні вузькі вікна, заокругленні кути, стіни-ребра, що виконують функцію сонцерізів, а також вхід, що прикрашає арка, центральна частина композиції», - йдеться у повідомленні Соловйова.

Нещодавно на стіні архітектурної пам’ятки на Січових стрільців 31 фотографка Євгенія Фуллен планувала зобразити героїв найвідомішого твору Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» – Квазімодо, що тримає Есмеральду над урвищем, і химери поруч.

Дівчина навіть отримала дозвіл на створення стінопису у Шевченківській районній адміністрації та Департаменті архітектури й містобудування КМДА. Однак ескіз та практичне його втілення викликало несприйняття киян. Ситуація переросла у конфлікт із погрозами. Зрештою за рекомендацією Департаменту охорони культурної спадщини художниця погодилася власним коштом зафарбувати стіну з недомальованим муралом.

Нагадаємо, постійна комісія з питань Культурної спадщини одноголосно підтримала петицію проти хаотичного створення муралів на обʼєктах культурної спадщини.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!