Київ

У Києві підтримали петицію проти безконтрольного створення муралів

821 0
Кияни вимагають створити якісний механізм затвердження стінописів
Фото: Цегла

Фото: Цегла

У Києві постійна комісія з питань Культурної спадщини одноголосно підтримала петицію проти хаотичного створення муралів на обʼєктах культурної спадщини. Про це повідомляє пам’яткоохоронний хаб «Цегла».

Зокрема, підписанти закликають враховувати при розробці механізму затвердження муралів різноманітні погляди та думки громади, включаючи власників будинків, митців, істориків, архітекторів та інших зацікавлених сторін. 

Нагадаємо, кияни з обуренням звертають увагу на появу у місті різноманітних муралів, зміст і технічне втілення яких залишає бажати кращого.

Зокрема нещодавно на стіні архітектурної пам’ятки на Січових стрільців 31 фотографка Євгенія Фуллен планувала зобразити героїв найвідомішого твору Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» – Квазімодо, що тримає Есмеральду над урвищем, і химери поруч.

Дівчина навіть отримала дозвіл на створення стінопису у Шевченківській районній адміністрації та Департаменті архітектури й містобудування КМДА. Однак ескіз та практичне його втілення викликало несприйняття киян. Ситуація переросла у конфлікт із погрозами. Зрештою за рекомендацією Департаменту охорони культурної спадщини художниця погодилася власним коштом зафарбувати стіну з недомальованим муралом.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!