Київ

Муралу із поцілунком на тлі Парижа на Січових стрільців не буде. Стіну зафарбує авторка

1092 0
ДОКС рекомендував відновити стіну архітектурної пам'ятки

Художниця, яка малювала мурал із поцілунком на тлі Парижа на стіні культурної пам’ятки, сама відновить стіну. Про це повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

«Художниця відновить стіну памʼятки, на якій, без відповідного дозволу ДОКС, почала малювати мурал! Так-так! це поцілунок на фоні Парижу — Січових стрільців 31. Така рекомендація ДОКС! І художниця готова її виконати», - наголосила вона.

Нагадаємо, розробниця муралу – фотографка Євгенія Фуллен планувала зобразити на стіні будинку на Січових Стрільців, 31 поцілунок на тлі Парижа. Вона розповіла, що концепція цього муралу – це вдячність Франції за їхню військову підтримку України. Стіна, де вона планувала малювати мурал, розташована близько до Посольства Франції. На стінописі зображені герої найвідомішого твору Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» – Квазімодо, що тримає Есмеральду над урвищем, і химери поруч.

Дозвіл художниці на створення муралу надали у Шевченківській районній адміністрації та Департаменті архітектури й містобудування КМДА. 

Однак ескіз та практичне його втілення викликало несприйняття киян. Мешканці будинку заявляли про конфліктну поведінку авторки стінопису та навіть погрози.

Своєю чергою Фуллен заявляла, що багатьом перехожим подобалася її концепція. Вона також заявляла про погрози у свій бік від громади Шевченківського району та називала всіх, хто проти створення її муралу «селюками».

Громада Шевченківського району звернулася до поліції із заявою про умисне пошкодження об’єкта культурної спадщини щодо художниці. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!