Київ

Авторка скандального муралу з поцілунком знову малює стінопис на Виноградарі

1211 0
Дівчина стверджує, що отримала дозвіл на створення муралу
Фото: Юлія Карпець

Фото: Юлія Карпець

Скандальновідома Євгенія Фуллен зновумалює мурал на фасаді Хореографічної школи 1 на Виноградарі, де раніше зафарбували її попередній малюнок. Про це розповіла місцева жителька Юлія Карпець. 

За її словами, Фуллен стверджує, що дозвіл на роботу вона отримала раніше тимчасової заборони на створення нових муралів у столиці. Вона також заявила, що якщо щось станеться з муралом або будуть заклики з ним щось зробити — «буде відкрито кримінальне провадження». 

Нагадаємо, минулого року восени на стіні архітектурної пам’ятки на Січових стрільців, 31. Фуллен планувала зобразити героїв найвідомішого твору Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» – Квазімодо, що тримає Есмеральду над урвищем, і химери поруч.

Дівчина навіть отримала дозвіл на створення стінопису у Шевченківській районній адміністрації та Департаменті архітектури й містобудування КМДА. Однак ескіз та практичне його втілення викликало несприйняття киян. Ситуація переросла у конфлікт із погрозами. Зрештою за рекомендацією Департаменту охорони культурної спадщини художниця погодилася власним коштом зафарбувати стіну з недомальованим муралом.

Після цього Фуллен намагалася зобразити цей самий сюжет на стіні Хореографічної школи №1 на вулиці Порика.

У листопаді обриси нового муралу замалювали комунальники.

Зауважимо також, що у столиці введено тимчасову заборону на створення нових муралів до моменту розробки та затвердження Київською міською радою прозорого та відкритого механізму погодження ескізів монументальних розписів. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!