Автостанцію з Двірцевої перенесуть у квітні

3765 0
Автостанцію перенесуть на дві локації.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Із 1 березня у Львові закриють на реконструкцію частину площі Двірцевої. Йдеться про ділянку безпосередньо перед вокзалом біля фонтану, передає кореспондент Tvoemisto.tv.

Читайте також: Що саме і чому важливо змінити на площі Двірцевій. Відео

Як розповів під час брифінгу директор ТзОВ «Гал-Всесвіт» Орест Жехович, який володіє автостанцією біля залізничного вокзалу, у березні вона працюватиме без змін. Натомість із 1 квітня її перенесуть на дві локації.

«Міжнародні сполучення і рейси до курортів будуть відправлятися зі стоянки, яка належить АТ "Укрзалізниця" – звідки зараз відправляються міські автобуси. Решта будуть курсувати з площі біля приміського вокзалу. Звідти будуть виконувати рейси міжміського обласного сполучення», – сказав Орест Жехович.

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площі Двірцева. Оновлена візуалізація

Після реконструкції цю частину площі мають перетворити на транспортний хаб із трамвайними та автобусними зупинками. Платформи автостанції змістять далі від трамвайної зупинки.

У перший місяць підрядник виконуватиме демонтажні та підготовчі роботи, втім проїзд для приватного транспорту повністю обмежать лише до вулиці Червнівецької. Трамвайне сполучення з вокзалом перекриють з травня. Загалом роботи триватимуть два роки. Із 2020 року перейдуть до наступної частині площі та почнуть будувати підземний паркінг.

Читайте також: Цілуй і їдь. Як рухатиметься транспорт на площі Двірцевій

Нагадаємо, що проект реконструкції площі оприлюднили торік у квітні. ЛКП «Львівавтодор», яке є замовником реконструкції площі біля головного залізничного вокзалу, підписало угоду з переможцем тендеру ТзОВ «Онур Конструкціон» на 165,5 млн гривень ще 18 жовтня. За проектом, на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. 

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!