Байден оголосив понад 500 нових санкцій проти рф

412 0
Сполучені Штаті запроваджують понад 500 нових санкцій проти росії.
Фото: AP

Фото: AP

Президент США Джо Байден оголосив про понад 500 нових санкцій проти росії за її загарбницьку війну проти України та за смерть Олексія Навального, якого називали російським опозиціонером. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому, передає Громадське.

Ці санкції стосуватимуться російського фінансового сектору, військово-промислової бази, закупівельних мереж і людей, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах. Також обмеження зачеплять людей, пов’язаних із ув’язненням Навального. 

«Санкції гарантують, що путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном і репресії вдома», – переконаний Байден.

Також США накладають нові експортні обмеження на майже 100 організацій, які допомагають російській військовій машини.

«Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення енергетичних доходів росії. І я наказав своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі», – додав президент США.

Читайте також: До Львова прибув лідер більшості Сенатор США Чак Шумер

Водночас Байден знову закликав Палату представників ухвалити двопартійний додатковий законопроєкт, який зокрема включає термінове фінансування військової допомоги Україні.

«Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент не буде забута. Зараз настав час для нас міцно стояти на боці України та об’єднатися з нашими союзниками та партнерами. Зараз настав час довести, що США відстоюють свободу і ні перед ким не схиляються», – резюмував він.

Нагадаємо, наприкинці 2023 року Євросоюз підтримав 12-й пакет санкцій проти росії. Пакет передбачає низку секторальних обмежень. Серед них: поступова заборона на імпорт російських алмазів, заборона на надання програмного забезпечення для промислового виробництва, розширена заборона на імпорт з росії зрідженого нафтового газу, чавуну, чорних металів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!