Байден під час переговорів попередив Путіна про готовність Заходу швидко реагувати

1780 0
У відповідь Путін сказав, що Захід не чинить належного тиску на Київ за саботаж мінських домовленстей.
Фото: ЕП

Фото: ЕП

У суботу, 12 лютого президент США Джо Байден під час телефонної розмови з російським лідером Володимиром Путіним застеріг його від вторгнення в Україну та попередив про наслідки, які чекають на Росію у разі наступу.  Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Читайте також: США евакуюють з України дипломатів. МЗС закликає зберігати спокій

«Президент Байден розмовляв сьогодні з президентом Володимиром Путіним, щоб чітко дати зрозуміти, що якщо Росія вторгнеться в Україну, США та наші союзники завдадуть Росії швидких і серйозних втрат. Президент Байден закликав президента Путіна до деескалації та дипломатії», – йдеться у повідомленні.

Переговори тривали близько години.

Також Джо Байден наголосив, що імовірна нова агресія Росії проти України призведе до масових людських страждань та погіршить становище самої РФ. Разом з тим, США залишаються готові до дипломатичного діалогу, проте готові й до інших сценаріїв.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

Як повідомив помічник російського лідера Ушаков, Путін сказав Байдену, що Київ саботує мінські угоди та зауважив, що Захід не здійснює належного контролю на Київ. Про це повідомляє УП з посиланням на ТАСС.

«(Путін - УП) звернув увагу на небезпеку мілітаризації України, її накачування сучасною зброєю, чим цілеспрямовано займаються західні країни, тим самим заохочуючи можливі провокації українських силовиків як щодо Донбасу, так і щодо Криму», – прокоментував Ушаков.

У Кремлі додали, розмова з Байденом пройшла «в обстановці безпрецедентного нагнітання американськими офіційними особами істерії про нібито неминуче вторгнення Росії в Україну». 

Нагадаємо, 12 лютого посольство США в Україні на тлі загрози можливого вторгнення Росії повідомило про евакуацію своїх дипломатів та призупинення консульських послуг. Днем раніше США закликали своїх громадян поикнути Україну впродовж 48 годин.

В українському МЗС просять зберігати спокій та не панікувати. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до будь-яких сценаріїв. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!