США евакуюють з України дипломатів. МЗС закликає зберігати спокій

1805 0
Також з 13 лютого американське посольство у Києві призупиняє консульські послуги.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

12 лютого Держдепартамент США наказав дипломатам, які не займають критично важливих посад виїхати з посольства США у Києві. Також від завтра, 13 лютого консульські послуги у посольстві будуть призупинені. Про це повідомляють у посольстві США в Україні та у Держдепі США.

Читайте також: США закликали американців залишити Україн протягом 48 годин

«Сьогодні Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади, через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України», – заявляють в американському посольстві.

Разом з тим, у Держдепі США повідомили, що з 13 лютого призупиняє консульські послуги у Посольстві США у Києві. Посольство підтримуватиме невелику консульську присутність у Львові для вирішення надзвичайних ситуацій, проте не зможе надавати паспортні, візові чи звичайні консульські послуги. Для їх отримання громадяни США можуть звернутися у посольства в сусідніх країнах.

Водночас в МЗС України заявили, що критично важливо сьогодні зберігати спокій, консолідуватися всередині країн, та уникати дій, які розхитують стабільність і сіють паніку. У відомстві зауважують, що влада докладає максимальні зусилля для того, щоб Україна залишалася стійкою та готовю до різних сценаріїв розвитку подій.

Читайте також: У Львові створять нідерландський центр екстреної допомоги 

«Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України. Українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії. Ми продовжуємо працювати задля зниження напруги і мобілізації конкретної підтримки міжнародних партнерів з метою утримання Росії в руслі дипломатичного діалогу», – йдеться у повідомленні міністерства.

Також у відомстві додали, що комплексний пакет стримування Росії, який Україна запропонувала партнерам у листопаді 2021 року, став ефективним інструментом протидії агресивній політиці Кремля і зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки в США та ЄС жорстких санкцій, постачанню зброї та наданій макрофінансовій допомозі.

Зазначимо, що лідери США, Франції, Канади та Німеччини підтвердили плани запровадити жорсткі санкції проти Росії у разі нової агресії проти України. Про це стало відомо за підсумками відеоконференції, яку організував президент США Джо Байден. Санкції стосуватимуться фінансового і енергетичного секторів, також експорту високотехнологічної продукції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!