Байден виступив з екстреним зверненням про безпекову ситуацію в Україні

3476 0
Якщо Росія нападе на Україну, це буде війною вибору, війною без причин і підстав.
Фото: EVAN VUCCI/ASSOCIATED PRESS/EAST NEWS

Фото: EVAN VUCCI/ASSOCIATED PRESS/EAST NEWS

Президент США Джо Байден ввечері 15 лютого виступив із заявою про безпекову ситуацію довкола України. Виступ американського президента стосувався нинішньої поточної ситуації, яка відбувається довкола України.

Читайте також: Розвідка країн-членів НАТО твердить, що в Україну прибувають бойовики зі спецслужб Росії 

Також він зауважив, які кроки вже зроблено та що готові США здійснити у разі вторгнення російських військ на територію України. 

«Ми дуже прозоро говоримо американцям та світові про російський план, досить серйозний, для того, щоб кожен мав змогу прийняти рішення саме для себе. Ми ділимося інформацією, яка є і в нас, і чітко говоримо, що ми робимо. Ми також говоримо, чого ми не робимо. США та НАТО не є загрозою для Росії. Україна не є загрозою для Росії. У нас немає ракет в Україні. У нас немає планів розміщати ракети в Україні. Для нас народ Росії не є ціллю, ми не хочемо дестабілізувати. Громадяни Росії, знайте, ми не є вашим ворогом, і ми хочемо запобігти цій кривавій війні з Україною», – сказав Джо Байден.

Він наголосив, що вторгнення поки є можливим. Тому ще раз закликав американців залишити Україну. 

Якщо Росія все ж наважиться на напад, Джо Байден зауважив, що США та країни НАТО допомагатимуть Україні. Додавши, що Друга світова війна була війною необхідності. Проте, якщо Росія нападе на Україну, ця війна буде війною вибору, війною без причин і підстав.

Зазначимо, що 15 лютого Держдума Росії проголосувала за те, щоб направити звернення до президента з проханням визнати окуповані території Донецької та Луганської областей «незалежними».

15 лютого, в Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. Підтвердження слів російських військових з незалежних джерел наразі немає. Водночас, CNN уночі, 15 лютого, оприлюднило декілька відео, які підтверджують нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. 

Нагадаємо, що речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що, згідно з даними американської розвідки, Кремль ще не ухвалив остаточне рішення починати широкомасштабний наступ в Україні. Водночас він повідомив, що дії Росії наразі свідчать, що вона планує широкомасштабне вторгнення в Україну, продовжуючи зосереджувати військову техніку та особовий склад поблизу кордонів з Україною. Він наголосив, що США готові вести діалог з Росією щодо безпеки в Європі відразу, як Росія почне деескалацію. 

Відео Голосу Америки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!