Безпілотники, якими атакують російські аеродроми, майже точно запускають з території рф, – розвідка Британії

1440 0
У загони для боротьби з безпілотниками записалися близько 800 осіб.
Фото: Інтерфакс-України

Фото: Інтерфакс-України

Британська розвідка вважає, що безпілотники, якими атакують російські аеродроми у глибокому тилу, майже точно запускають з території рф, та що «волонтерські загони» лише частково допоможуть боротися з цим. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну в Україні від 10 вересня, – пише «Європейська правда». 

Розвідка звернула увагу на інформацію з Росії, що у Псковській області, неподалік кордону з Естонією, місцевий губернатор розпорядився організувати «волонтерські патрулі» для запобігання подальшим атакам на військовий аеродром «Крести», де 29 серпня зазнали пошкоджень два Іл-76. Як зазначили аналітики, з огляду на обмежену дальність безпілотників-квадрокоптерів, їх майже точно запускають з території рф.

У загони для боротьби з безпілотниками записалися близько 800 осіб, яких планують розділяти на групи по 50 та віддавати для патрулювання певні зони, як прикордонні райони, важливі об’єкти інфраструктури та аеродроми. 

Читайте також: Вночі дрони знову атакували москву

Однак з досвіду збивати безпілотники зі стрілецької зброї виявилося складно, тож росіянам для захисту цих об’єктів все одно будуть потрібні серйозні системи ППО з радарами та складнішими засобами захоплення цілі.

Також розвідка вказує, що залучення волонтерських патрулів свідчить про нестачу кадрового персоналу для подібних завдань. 

Нагадаємо, що протягом минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнень України з ворогом.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!