Київ

Більшість польських вагонів будуть донорами для столичного метрополітену – Кличко

565 0
Отримані вагони належать до основого рухомого складу серії №717, який також експлуатується і в київському метро. Тож вони насамперед будуть використані як технічні донори для капітальних ремонтів наявного рухомого складу.
Фото: Віталій Кличко

Фото: Віталій Кличко

Більшість кількість польських вагонів будуть донорами для ремонту інших. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів мер Віталій Кличко.

«Велика кількість польських вагонів будуть донорами для ремонту інших, деякі з них в достатньо доброму стані, їм по 15-20 років. Вагони вкрай потрібні, завдяки їм ми зекономили дуже велику кількість грошей», – зазначив Кличко.

Мер Києва також додав, що у київському метрополітені зараз використовують 821 вагон, 656 вагонів з яких – радянського виробництва, а загальний вік деяких більше 30 років. Також Кличко розповів, що Київ нещодавно провів модернізацію 135 вагонів.

Нагадаємо, Київ отримав перші 6 із 60 вагонів метро, що були передані Польщею. Решту вагонів передадуть протягом року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, метро

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!