Біля Києва створять нові заповідники з рідкісними рослинами

3304 0
Всього заповідають 23 нових об’єкти природи загальною площею майже 700 гектарів.
Фото: Вечірній Київ

Фото: Вечірній Київ

Біля Києва створять нові заповідники з рідкісними рослинами. Таке рішення прийняла вчора, 22 вересня, сесія Київської обласної ради. 

Під охорону держави взяли місця зростання рідкісних червонокнижних видів рослин − підсніжника, сон-трави, коручки, любки, гніздівки, ліліі лісової, скополії, рябчика шахового, а також місця розмноження рідкісних червонокнижних тварин − чорного лелеки, лося та рисі.

Технічну документацію на створення цих об’єктів розробив Київский еколого-культурній центр (КЕКЦ).

Читайте також: Росія почала псевдореферендуми у чотирьох українських областях

Цьому передувало проведення КЕКЦ дослідження на визначених ділянках, під час якого виявили рідкісні рослини. Зокрема, пише Вечірній Київ, виявили ділянку степу з червонокнижними рослинами біля села Застугна в Обухівському районі. Там росте ковила волосиста, яка занесена в Червону книгу України. Площа її зростання займає вісім гектарів.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Підтримали таке рішення 85 депутатів. 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!