Біля Львова демонтували стелу радянських воїнів. Фото, відео

3657 0
Разом зі стелою також демонтували усі елементи радянського комплексу.
Фото: ФБ/Пустомитівська міська рада

Фото: ФБ/Пустомитівська міська рада

У Пустомитах, що поблизу Львова, демонтували стелу радянських воїнів 1941-1944 років. Про це повідомляє Пустомитівська міська рада.

Читайте також: На Львівщині демонтували пам'ятник радянському солдатові. Фото, відео

Разом зі стелою також демонтували усі елементи цього комплексу.

Читайте також: Зеленський підписав закон про дерадянізацію законодавства. Що це означає

Читайте також: На Львівщині демонтували обеліск радянським «визволителям»

Зараз у місті обговорюють питання та дискутують щодо будь-яких поховань на цьому місці. Як зазначили у Пустомитівській міській раді, спочатку тут проведуть різні обстеження та аналіз території, а у разі виявлення поховань розпочнуть процес ексгумації.

Нагадаємо, на Львівщині триває активний демонтаж радянських монументів та перейменування вулиць, названих іменами російських діячів. Зокрема, у Львові перейменують низку назв вулиць, які названі іменами діячів росії. Також у Дрогобичі демонтовують Меморіал слави «Вічний вогонь» на перехресті вулиць Самбірської та Івана Франка. Раніше активно демонтувати пам’ятники розпочали у Стрийській громаді. Крім того, радянські монументи ліквідують у Бориславі. Знести монументи планують також у Червонограді. Уже демонтували пам’ятник радянському солдатові у Червонограді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!