Біля Опери у Львові гратимуть в баскетбол та малюватимуть графіті. Програма

2048 0
У неділю, 6 липня, на площі перед Оперним театром відбудеться фестиваль вуличних видів спорту – Yarych Street Fest. Упродовж дня кращі спортсмени з України, Росії та Білорусі даватимуть майстер-класи й показові виступи зі стріт воркауту, паркуру, брейкдансу. У рамках фестивалю також відбудеться чемпіонат із вуличного баскетболу 3х3, призовий фонд якого становить 15 тисяч гривень. Окрім того, глядачів здивують фіналісти програми «Україна має талант» - фрістайлери.
Фото: zaholovok.com.ua

Фото: zaholovok.com.ua

«Минулого року ми провели перший такий фестиваль, тоді вдалося зібрати 101 команду, 3 з яких були з Європи. Цього року ми розширюємо розважальну програму як для молоді, так і для старших людей. Загалом буде 7 спортивних площадок на площі біля Оперного театру. Одна з цих ділянок буде зі справжньою баскетбольною стійкою NBA, буде площадка, вкрита карематами, де аніматори допомагатимуть дітям розважатись та займатись. Малеча зможе спробувати себе у техніці малювання фейс-арт. Цього року новинкою заходу стане графіті-фест – буде встановлено 8 площин розміром 2.5 на 1.5 метри, на яких художники графіті творитимуть на тему «Україна єдина», а публіка обиратиме кращу роботу, автор якої отримає цінні призи. Окрім цього будуть змонтовані рампи для виступів велосипедистів у різних дисциплінах. Спортсмени з паркуру та ворк-ауту будуть демонструвати свою силу та вправність», ­– розповів організатор фестивалю  Іван Попович, інформує прес-служба Львівської міськради. 

«Також будемо встановлювати штучні рампи для виступів велосипедистів, буде величезний залізний куб, де свої вміння демонструватимуть спортсмени, що займаються паркуром та ворк-аутом. Будуть команди зі Львова, Тернополя та Києва.

Виступить наша львівська команда з брейк-дансу West da crew, а також неймовірну програму слем-данків представлять баскетболісти з різних країн. Будуть проводитись змагання з баскетболу у різних категоріях, всюди будуть визначатись переможці, які отримають цінні призи та грошові чеки. Цього року загальна сума нашого призового фонду піднялась та складає 15 тисяч гривень. На сьогодні до участі у фестивалі зареєструвалось вже 12 команд з-за кордону і це не може не тішити», – додав Іван Попович.

Фестиваль «Yarych Street Fest» вже став традиційним. Минулого року його відвідало близько 1500 спортсменів з усієї країни та країн-сусідів. Зокрема, 101 українська команда із вуличного баскетболу, 2 з Польщі та 3 з Росії та Чехії. 

Окрім того, в рамках підготовки фестивалю проводиться реконструкція скейт-парку, що знаходиться біля Порохової вежі. Його планують відкрити до кінця місяця: там буде змінено усе поверхневе покриття, будуть намальовані тематичні графіті.

Відео: Богдан Лисик

Програма фестивалю

8:00-9:15 – підтвердження он-лайн реєстрації;

9:15-9:50 – проведення процедури жеребкування, складання розкладу ігор;

9:50-10:00 – урочисте відкриття турніру;

10:10 – початок групового етапу турнірів 3х3 у трьох категоріях (чоловіки, жінки, юнаки) (додаткові корти);

10:15-10:30 -  реєстрація на турнір Red Bull King of the Rock;

13:00-14:30 – ігри турніру Red Bull King of the Rock (додаткові корти);

13:00-14:00 -  конкурс триочкових кидків (основний корт);

14:00-14:30 – конкурс на кращий стрибок у висоту (основний корт);

14:30-16:00 – продовження ігор групового етапу турнірів 3х3 у трьох категоріях (чоловіки, жінки, юнаки);

16:00 – початок ігор плей-офф, розважальна програма турніру:

- виступи фрістайлерів (НОТС);

- виступи данкерів (Dunking Devils);

- виступи чір-лідерів (Red Foxes).

17:00-17:30 – конкурс зі слем-данків;

18:00-19:30 – фінальні ігри турнірів 3х3 у трьох категоріях;

19:30 – нагородження, закриття турніру.

Програма для дітей

10:00-10:30 – танцювальна зарядка з дітьми;

10:30 – початок фейс-арту;

11:00-12:30 – персонаж у костюмі Лева та двоє аніматорів гратимуть різноманітні ігри із дітьми;

12:30 – конкурс малюнку «Я і Спорт»;

13:00 – флеш-моб: діти разом з аніматорами виконуватимуть легенькі рухи під музику, опісля утворюють кільце та баскетбольний м’яч у ньому;

14:00-16:00 – персонаж у костюмі Лева та двоє аніматорів гратимуть різноманітні ігри із дітьми.

У зоні для старших

16:00 – розважальна баскетбольна естафета + різноманітні конкурси;

17:00 – визначення найсильнішого Ярич-спортсмена (армреслера).

Контактна особа: Іван Попович, тел. 093 877 09 77.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!