Біля прокуратури і Львівської ОВА мітингували проти забудовника, який відтермінував здачу будинку

2313 0
У Львові знову вийшли на мітинг проти забудовника «Рубікон-груп».
Фото: Сихів медіа

Фото: Сихів медіа

У середу, 10 квітня, у Львові знову вийшли на мітинг проти забудовника «Рубікон-груп», який протермінував здачу куплених квартир на 4 роки. Такий пікет відбувся біля Львівської обласної прокуратури та Львівської ОВА. Нещодавно ошукані вкладники мітингували біля львівської Ратуші.

Фото: Сихів медіа
 

Як повідомила Tvoemisto.tv учасниця пікету п. Оксана, під час мітингу вийшов представник прокуратури, який прийняв заяву від мешканців житлових комплексів, яку розглядатимуть 30 днів.

«Завтра відбудеться зустріч у міській раді, де робоча група має представити дорожню карту по житлових комплексах. Якщо рішень не буде, то ми будемо організовувати мітинги надалі, їхатимемо у Київ, зокрема під Верховну Раду...», –  зазначила вона.

Нещодавно співорганізатор акції Віталій Дігуєць Tvoemisto.tv розповідав, що раніше представники «Рубікон-груп» заявляли, що для завершення будівництва (наразі секція будинку готова на 80%) потрібно 28 млн грн. І орендар тієї землі на вул. Кільцевій,17 Мамут Михайло, який представляє компанію «Девелоп інвест» та має договір суборенди із «Рубікон-груп», запропонував інший варіант – його компанія завершить проєкт, але не за свої кошти, а за рахунок  доплати вкладників за КВАДРАТНІ метри вже придбаних квартир. Проте і запропонував, що якщо така угода не буде влаштовувати, то власнику квартири просто повернуть кошти, які сплачувалися у 2021 році. Віталій Дігуєць додав, що наразі на продаж квартир ніхто не погодився.

За даними аналітичної платформи YouControl, власниками ТзОВ «БІК «Рубікон-Груп» є Марта Іваньо з Мостиського району, львів'янка Тетяна Мамчак, а також невеликі частки у компанії належать Ілоні-Марії Пастущак, АТ «Глоріон» і АТ «Сіті Інвест Девелопмент». Компанія займається будівництвом житлових та нежитлових будівель. Наразі проти «БІК «Рубікон-Груп» відкрита не одна кримінальна справа щодо господарських злочинів, проти власності, а також щодо злочинів проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та злочини проти журналістів

Додамо, що йдеться про ЖК «Rubicon City» на вул. Кільцевій, 17 у Винниках, який зводила «Рубікон-груп». Його обіцяли здати ще у 2021 році, проте в певний момент роботи на об’єкті припинилися, а жодної квартири досі не здали.

Детальніше про конфлікт та забудовника – читайте за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!