Київ

Біля станцій метро «Лук’янівська» та «Дорогожичі» демонтують МАФи

746 0
На місці знесених МАФів відремонтують покриття тротуарів і подбають про озеленення.

Території біля станції метрополітену «Лук’янівська» та на прилеглих вулицях до метро «Дорогожичі» звільнять від МАФів. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов під час засідання Комісії з питань розміщення тимчасових споруд.

«Провели засідання комісії в новоствореному сквері біля станції метро «Шулявська». Ця локація є показовою для всіх підприємців і жителів столиці щодо політики міської влади. МАФи, що перешкоджають проходу до метро, розміщені на інженерних мережах, заважають місцевим мешканцям, – необхідно перенести або демонтувати, а на їхньому місці провести роботи з благоустрою», – зазначив Михайло Буділов.

Він нагадав, що згідно з рішенням Ради оборони міста Києва проводиться демонтаж МАФів біля станцій метро, що слугують укриттям для громадян. Роботи з демонтажу вже провели біля шести станцій метрополітену, наступною стане «Лук’янівська».

Також, через численні скарги громадян, тимчасові споруди приберуть на вулицях Дорогожицькій, Щусєва, Олени Теліги та Іллєнка, що знаходяться біля станції метро «Дорогожичі». На їхньому місці облаштують благоустрій: відремонтують покриття тротуарів і подбають про озеленення. Переважно мешканці незадоволені тим, що МАФи зайняли більшу частину пішохідної зони, унеможливлюють проїзд для автівок екстрених служб до подвір’я та залишають багато сміття.

Нагадаємо, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, спілкуючись із представниками підприємництва, які вийшли на акцію протесту проти демонтажу МАФів у Києві, заявив, що  у торговельних центрах та приміщеннях комунальної власності та на столичних ринках є понад 230 тисяч кв. метрів вільної площі для торгівлі. 

У КМДА раніше повідомляли, що з початку 2023 року від киян надійшло майже три тисячі звернень і зауважень щодо розміщених МАФів, а також накопиченого ними сміття на території. 

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради оборони Києва від 30 березня 2023 року, забороняється розміщення МАФів, які знаходяться біля наземних входів станцій метро, на зупинках громадського транспорту, біля захисних споруд, в охоронних зонах інженерних мереж та межах «червоних ліній» вулиць та доріг тощо. У столиці також діє заборона на встановлення кіосків в радіусі 20 метрів біля станцій метрополітену. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!