Бійці львівської бригади показали, як святкують Різдво на передовій

1447 0
Захисники святкують Різдво з усіма побратимами і нікого не залишають без куті.
скриншот з відео

скриншот з відео

Воїни 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ поділилися відео, як вони провели Різдвяну Святу вечерю. Відповідне відео опублікували на сторінці бригади у Фейсбук.

«Різдво – родинне свято, яке зазвичай проводять в колі рідних людей. Перебуваючи разом понад 600 днів на війні, бійці 103 бригади почасти стали один одному найближчими друзями, найвірнішими побратимами, найріднішими людьми. Разом долаємо труднощі, ділимо сумні і радісні миті, разом пліч-о-пліч знищуємо ворогів. У радісне свято Різдва Христового за столом мають бути усі побратими, усі хто був і усі хто є. І якщо хтось із них в цей вечір на позиціях, в бліндажі, на варті нашого спокою, ми не залишимо їх без куті, без пампуха, без свята», – йдеться у описі під відео.

 

Нагадаємо, коляда і вертеп лиш тепер безневинне і природне дійство, наша традиція з діда-прадіда, та ще півстоліття тому воно було протестом і загрозою життю, просто тому, що їх учасники насмілились вбратись у народні строї, колядувати на вулицях Львова і у домівках друзів, нагадати іншим, що ми – українці. Про історію вертепу, відродження традиції, а також про різдвяні спогади дитинства і поширення українських свят для Tvoemisto.tv розповіла донька поетів і дисидентів Ігоря та Ірини Калинець Дзвінка Калинець-Мамчур, завкафедрою екології Львівського національного університету імені Івана Франка. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!