Влада Польщі запропонувала свій варіант щодо розблокування кордону

1792 0
Польські перевізники вважають себе нерівноправними поряд з українськими.
Фото: УП

Фото: УП

Міністерство інфраструктури Польщі запропонувало варіант щодо розблокування кордону, яке організували польські перевізники на початку листопада. Відповідну пропозицію опублікували на сайті іноземного відомства.

У тексті мовиться про те, що польський міністр інфраструктури Анджей Адамчик просить Україну скасувати обов’язкову реєстрацію в системі «єЧерга» автомобілів, які повертаються з України до Європи і розвантажені на прикордонних переходах Зосін – Устилуг та Нижанковичі – Мальховіце.

Читайте також: Понад 400 млн євро Україна втратила через блокаду кордону з Польщею

Таку позицію польський посадовець пояснює тим, що «єЧерга» спричинила значне збільшення часу очікування для транспортних засобів, зареєстрованих у ЄС, які повертаються з України без вантажу. За словами Анджея Адамчика, польські перевізники вважають, що таким чином стають нерівноправними з українськими колегами.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Додамо, що 21 листопада у пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну. 

Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням. 

Тетяна Дзяма

________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!