«Блокади вирішуються не на кордоні, а в політичних кабінетах», – лідерка «Євромайдану-Варшава»

674 0
Коли розпочалася блокада польсько-українського кордону, активісти організували «Польсько-український форум майбутнього».
фото умовне

фото умовне

Через блокаду польсько-українського кордону, яку організували польські перевізники, у черзі помер вже третій український водій. Українська активістка у Польщі Наталія Панченко розповіла Tvoemisto.tv, як на «Польсько-українському форумі майбутнього» обговорювали польсько-українські відносини й те, як закінчити блокаду.

Коли розпочалася блокада польсько-українського кордону, активісти організували «Польсько-український форум майбутнього», на якому зібрали політиків та експертів, щоб обговорити, як покращити польсько-українські відносини. Їм вдалося запросити представників усіх партій, які представлені в Сеймі, фахівців, які відповідають за міжнародні відносини.  

«Проте напруження в соцмережах зашкалювало, люди обговорювали, що це не такий форум, що не потрібен івент, що треба їхати на кордон і закінчити блокаду. Невже люди настільки фрустровані, не розуміють, що відбувається, що блокади на кордоні вирішуються в політичних кабінетах, а не на кордоні, не активістами, які стануть лоб до лоба і почнуть битися?!», – зазначила Наталія Панченко.

Читайте також: «Москва хоче, щоби Польща стала ворогом України»

Нагадаємо, що польські перевізники почали страйк на кордоні з Україною 6 листопада, висунувши низку вимог, зокрема про скасування так званого транспортного безвізу для України. Протестувальники заблокували три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». Пізніше до них долучилися польські фермери. На кордоні утворилися черги з українських вантажівок до кількох десятків кілометрів у обидва боки. Вже троє українських водіїв на кордоні через блокаду померли. В середньому, за підрахунками Європейської бізнес-асоціації, один день простою через страйк завдавав одній українській компанії до 1 млн грн втрат. 

Додамо, що найвпливовіша активістка Польщі, за версією видання Wprost, Наталя Панченко розповіла Tvoemisto.tv, що думає про блокаду на кордоні, подальші польсько-українські відносини та перемогу України у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!