Bloomberg назвав, хто отримає найбільшу вигоду від війни в Україні

2125 0
Через те, що Європа хоче відмовитися від російського газу за п'ять років, свій експорт зможе збільшити Катар.
Вид на острів Перл-Катар

Вид на острів Перл-Катар

Значну вигоду від війни в Україні отримає Катар. Завдяки тому, що Європа хоче за п'ять років відмовитися від російського газу, Катар зможе збільшити свій експорт на 30%. Про це повідомляє видання Bloomberg. 

За оцінками видання, 2022 року експорт катарського газу перевищить минулорічний показник на третину і сягне 114 мільярдів доларів. Катар зможе збільшити експорт зрідженого природного газу на 60% до 2027 року. На цей проєкт потрібно близько 30 млрд доларів. 

Читайте також: Німеччина вже готова підтримати ембарго на російську нафту

Американський банківський холдинг Morgan Stanley очікує, що попит на зріджений газ до 2030 року збільшиться на 60%, а одна з найбільших інвестиційних компаній світу Goldman Sachs прогнозує, що спотові ціни на газ в Азії та Європі сягатимуть 25 доларів за мільйон BTU щонайменше наступного року. Це в шість разів більше, ніж потрібно для Катару, щоб вивести на окупність свій проєкт з розширення видобування.

Американські банки так само оптимістично дивляться на нафту, до якої прив'язана більшість контрактів Катару. Новий газовий суперцикл розпочинається на тлі завершення тривалої підготовки до чемпіонату світу з футболу, яка підтримувала катарську економіку в минулі роки. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!