Боррель назвав Маріуполь європейським Алеппо

1949 0
Війна в Україні трансформує глобальну геополітику.
Маріуполь/Фото: Азов

Маріуполь/Фото: Азов

Представник ЄС Жозеп Боррель назвав український Маріуполь європейським Алеппо, та заявив про намір ЄС продовжити допомогу Україні, щоб якнайшвидше завершити російську агресію, йдеться на його сторінці у Твіттері.

«Маріуполь – європейський Алеппо. Місто, зруйноване до основи. З тисячами загиблих мирних жителів. Ми зробимо все можливе, щоб ця війна закінчилася якнайшвидше. І для цього ми й надалі будемо допомагати Україні», – каже Жозеп Боррель.

Читайте також: Росіяни за ніч завдали близько 50 авіаударів по Маріуполю

«Війна в Україні трансформує глобальну геополітику», – додав він у наступному дописі.

Для довідки

У 2008 році сирійське місто Алеппо нараховувало майже 1,7 мільйона жителів і вважалось другим за величиною містом у Сирії. Крім того, Алеппо є одним з найстаріших міст у регіоні. Між 2012 та 2016 роками під час сирійської громадянської війни за Алеппо постійно точились бої. Наприкінці грудня 2016 року місто знову взяли під контроль сирійські урядові війська. На той момент значна частина міста була зруйнована, а більшість населення втекла. За даними ООН, у перші сім місяців після взяття міста під контроль сирійськими урядовими військами велика частина біженців знову повернулись до Алеппо.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!