Бригада Центру екстреної меддопомоги врятувала дівчинку, що проковтнула деталь конструктора

1464 0
У дитини виявили неповне удушення елементом конструктора.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Бригада медиків Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф допомогла маленькій громадянці США, у якої в стравоході застрягла деталь від конструктора.

«Півторарічна дівчинка, бавлячись, раптом почала хрипіти та важко дихати. Дорослі, які в той час були поруч, помітили біля неї елементи конструктора старшої дитини», – йдеться в повідомленні пресслужби медзакладу.

Читайте також: Що робити батькам, якщо дитина ковтнула предмет. Поради хірурга

Водночас медики отримали виклик про те, що трапилося на вул. Героїв Майдану, коли були на вул. Промисловій. Незважаючи на затори, до місця дісталися вчасно. У дитини виявили неповне удушення елементом конструктора. На щастя, за словами фахівців, частинка лего відійшла від дихальних шляхів та просунулась у стравохід. Дівчинку для спостереження лікарями госпіталізували до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ.

«Випадки, як от наш сьогоднішній, можуть закінчуватися дуже погано. Ми всі розуміли, що це за виклик і як важливо потрапити до маленького пацієнта якомога швидше», – додають члени медичної бригади.

Спеціалісти також нагадують: коли щось застряє в стравоході, то це викликає певні симптоми. Наприклад, покашлювання, утруднене ковтання, слинотеча, біль у грудині, позиви на блювання та власне, саме блювання.

Читайте також:  У нас діти не плачуть. Як у Львові малюкам роблять складні операції

  • У жодному разі не можна блювання викликати штучно, оскільки можна зробити тільки гірше.
  • Не намагайтеся дістати предмети пальцями, адже можна пошкодити гортань і голосові зв’язки.
  • Добра порада батькам – пройти базовий курс першої допомоги дітям.
  • Негайно викликайте 103
  • Будьте уважними, обираючи іграшки для дитини, ховайте небезпечні предмети та зберігайте дріб’язок у недоступних дітям місцях.

 

Нагадаємо, що у Львівську дитячу лікарню Охматдит госпіталізували дворічну дівчинку, яка проковтнула 36 магнітних кульок. Їй провели процедуру фіброгастроскопії і витягнули їх.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!