Британія передасть Україні 10 самохідних артилерійських систем

839 0
Джонсон запевнив, що Британія співпрацює із партнерами та готова надати Україні всю необхідну допомогу.
Фото: US Army

Фото: US Army

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон анонсував передачу Україні 10 самохідних артилерійських систем. Про це йдеться в заяві на сайті уряду Британії за підсумками розмови прем'єр-міністра Бориса Джонсона і президента України Володимира Зеленського, передає liga.net.

«Президент Зеленський виклав поточну ситуацію в Україні та останні досягнення росії, а премʼєр-міністр поінформував про новітню військову техніку Великої Британії, включно із 10 самохідними артилерійськими установками та дронами-камікадзе, які надійдуть найближчими днями й тижнями», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна має завершити війну з росією на своїх умовах, – Джонсон

Також, вони обговорили питання вивезення зерна з України. Джонсон запевнив, що Британія співпрацює із партнерами та готова надати Україні всю необхідну допомогу.

Крім цього, він заявив, що українські військові можуть повернути захоплені росіянами території.  Також, він додав, що Велика Британія попросила Європейську спілку радіомовлення та телебачення переглянути своє рішення про перенесення «Євробачення-2023» з України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії 17 червня вдруге приїжджав до Києва. Тоді вони з українською владою обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!