Україна має завершити війну з росією на своїх умовах, – Джонсон

1237 0
Він наголосив, що Україна повинна мати силу для того, щоб завершити війну на умовах, описаних президентом Зеленським.
Фото: ЕРА

Фото: ЕРА

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Україна повинна здобути першість у війні проти росії та завершити конфлікт на своїх умовах. Про це він заявив депутатам Палати громад у понеділок, повідомляє Європейська правда.

«Наш негайний пріоритет – об’єднання з нашими союзниками з тим, щоб Україна здобула першість у своєму сміливому протистоянні путінській агресії» сказав він.

Читайте також: Британія готова допомогти з розмінуванням українських портів

Британський прем’єр наголосив, що саміт НАТО в Мадриді перевершив усі очікування щодо єдності та одностайної рішучості Альянсу підтримувати Україну стільки, скільки необхідно.

«Усі ми розуміємо: якщо путіна не зупинити в Україні, він знайде нові цілі для своїх реваншистських атак. І ми захищаємо не якийсь абстрактний ідеал, а перший принцип мирного світу: великим та могутнім країнам не можна дозволити розчленяти своїх сусідів. Якщо це взагалі дозволити, жодна країна не може почуватися у безпеці»,  додав він. 

Читайте також: «Їхня безпека – це наша безпека, а їхня свобода – наша свобода», – Джонсон про Україну

Також, він наголосив, що Україна повинна мати силу для того, щоб завершити війну на умовах, описаних президентом Зеленським.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії 17 червня вдруге приїжджав до Києва. Тоді вони з українською владою обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!