Британія скасувала всі мита на експорт з України

19752 0
Угода про вільну торгівлю почала повноцінно працювати на рік раніше.
Фото/BBC

Фото/BBC

Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на експорт з України відповідно до угоди про вільну торгівлю, що мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року. Про це повідомили у британському уряді, пише Економічна правда.

Відтепер скасували всі тарифи та квоти у межах торговельної угоди між Британією та Україною, найперше це стосується аграрної та промислової продукції. Таке рішення «надасть Україні економічну підтримку у скрутний час», вважають в уряді Сполученого Королівства. Його ухвалили у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів. 

Читайте також: Купити авто в Європі. Як через новий закон виник ажіотаж на кордоні і ринку

«Зняття мит на ключові українські експортні товари, включаючи ячмінь, мед, консервовані помідори та птицю, допоможе українському бізнесу та виробникам, коли вони цього найбільше потребують», – повідомив департамент міжнародної торгівлі Британії.

Крім того, Британія оголосила про заборону на експорт товарів і технологій, які росія може використовувати для «придушення героїчного народу України». Серед таких товарів – обладнання для перехоплення та моніторингу. У відомстві додали, що введені обмеження закриють будь-які існуючі лазівки для того, щоб рф не купувала ці товари у Британії.

Нагадаємо, що напередодні лідери трьох держави – Сполучених Штатів, Великої Британії та Канади – заявили, що планують надати Україні важке озброєння включно з артилерією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!