Британська розвідка припускає, що російські війська готуються до боїв за Херсон

986 0
Уздовж цієї лінії тривають важкі бої.
Фото: Херсонська ОДА

Фото: Херсонська ОДА

Останніми днями російська окупаційна влада, ймовірно, віддала розпорядження про підготовку до евакуації частини мирних мешканців Херсона. Вони передбачають поширення бойових дій за саме місто Херсон. Про це свідчать дані розвідки Великої Британії.

«Уздовж цієї лінії тривають важкі бої, особливо на західному кінці, де просування України означає, що фланг росії більше не захищений річкою Інгулець. Більшість російських військ на цій лінії фронту залишаються недочисельними підрозділами ВДВ», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Зима буде важкою, бо росія використовує холод як зброю», – Шмигаль

У британській розвідці додають, що, відступивши приблизно на 20 км на північ від Херсонського напрямку на початку жовтня, російські війська, ймовірно, намагаються закріпити нову лінію фронту на захід від села Милового.

Нагадаємо, що на окремих напрямках бойових дій, зокрема в Донецькій області, російські підрозділи почали отримувати розпорядження від вищого керівництва щодо тимчасового припинення наступальних дій. Основною причиною є вкрай низький морально-психологічний стан поповнення, численні факти дезертирства з числа мобілізованих та невиконання бойових наказів. 
Ольга Коваль

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!