Буданов сказав, скільки ракетних ударів ще здатна завдати росія

1456 0
Російська промисловість не може виробляти стільки ракет, скільки витрачають окупанти.
Фото: www.globallookpress.com

Фото: www.globallookpress.com

У росії залишилося ресурсів ще на 2-3 масовані удари по Україні. Російська промисловість не може виробляти стільки ракет, скільки витрачають окупанти. Про це повідомив керівник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв’ю Liga.net.

«Тієї кількості ракет, яка залишилась – якщо взяти суто математично їхні розрахунки, – вистачить із їхньою інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі. Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: швидкоплинне скорочення ракетного арсеналу рф. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Попри всі їхні намагання – це нереально», – заявив він.

Читайте також: Росія – у глухому куті. Докорінних змін на її користь не очікуємо, – Буданов про війну взимку

Керівник ГУР також прокоментував співпрацю росії з Іраном, заявивши, що Тегеран досі не передавав москві ракети, на відміну від дронів Shahed-136 і Shahed-131.

«Вони намагаються придбати в них боєприпаси й хочуть, щоб іранці продали балістичні ракети. Проте жодної ракети Іран так і не передав», – сказав Буданов.

За його словами, ніякого озброєння росії не передав і Китай: «І не передасть, наскільки ми розуміємо».

Очільник ГУР зауважив, що росія також стикається з нестачею боєприпасів.

«Російська армія стикається з майже ідентичними проблемами, з якими стикаємося і ми. Тільки ми з березня, а вони – приблизно з початку осені. Як у нас проблема зі снарядами до артилерії, яку ми вирішуємо завдяки партнерам, – так і в них це почалося. Як у нас почалися проблеми з осколково-фугасними снарядами до танків – так само в них. Те саме стосується ракет до РСЗВ», – сказав керівник ГУР.

Читайте також: Для прокладання маршрутів ракет росіяни вивчають і соцмережі, – Повітряні сили

Нагадаємо, російські війська зранку 16 грудня завдали масованого ракетного обстрілу України. Детальніше про масований ракетний удар росії – читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!